Europees voetbal seizoen 2017-2018: De scenario’s

Feyenoord staat 20 punten los van de nummer vier, we kunnen er dus vanuit gaan dat we ons komend seizoen weer op mogen maken voor één of meerdere leuke Europese trips. Hieronder vind je de verschillende scenario’s die voor Feyenoord gelden:

Kampioen:

Wanneer Feyenoord kampioen wordt is het scenario erg simpel. Feyenoord zal in dat geval gegarandeerd deelnemen aan de groepsfase van de Champions League. De club zal zo goed als zeker ingedeeld worden in pot 4 en zal dus drie (op papier) sterkere tegenstanders treffen. De loting zal plaatsvinden op 24 augustus 2017, de eerste speelronde is 12 of 13 september.

Tweede plaats:

De nummer twee van Nederland stroomt ook dit jaar in de derde voorronde van de Champions League in. De voorrondes van de Champions League zijn opgesplitst in twee routes, de kampioenen route en de niet kampioenen route. In deze ronde stromen verder de nummers twee van Rusland, Oekraïne, België, Turkije, Zwitserland, Tsjechië, Griekenland en Roemenië in, evenals de nummer drie van Frankrijk. Op dit moment zou Feyenoord een ongeplaatste status hebben in de derde voorronde. De loting voor deze ronde vindt plaats op 14 juli, de wedstrijden zijn 25-26 juli en 1-2 augustus.

Wordt de derde voorronde overleefd dan volgt de Play Off ronde van de Champions League. De winnaars van de derde voorronde plus de nummers vier van Spanje, Engeland en Duitsland samen met de nummers drie van Italië en Portugal zullen het hier tegen elkaar opnemen voor een plaats in de groepsfase van de Champions League. De verliezers zullen uitkomen in de groepsfase van de Europa League. De loting voor de Play Off ronde zal plaatsvinden op 4 augustus. De eerste wedstrijd op 15 of 16 augustus, de return een week later (22-23 augustus).

Wanneer de derde voorronde niet overleefd wordt zal Feyenoord deelnemen aan de Play Off ronde van de Europa League. 44 teams zullen in deze ronde aan elkaar gekoppeld worden, Feyenoord zal hierbij hoogstwaarschijnlijk een geplaatste status hebben. De loting wordt verricht op 4 augustus, 17 augustus zal de eerste wedstrijd van deze ronde gespeeld worden en de return is op 24 augustus. De winnaars van deze ronde komen uit in de groepsfase van de Europa League, voor de verliezers zit het Europese seizoen er op. Voor de groepsfase wordt op 25 augustus de loting verricht, de eerste speelronde is 14 september.

Derde plaats:

Mocht Feyenoord het seizoen afsluiten als de nummer drie van de Eredivisie zal de club via twee voorrondes de groepsfase van de Europa League moeten bereiken. De eerste horde die zal moeten worden genomen is de derde voorronde. Voor deze ronde zal Feyenoord 99% zeker een geplaatste status hebben. 14 juli zal de tegenstander bekend worden waarna Feyenoord op 27 juli en 3 augustus aan mag treden. Bij winst gaat Feyenoord door naar de Play Off ronde en volgt hetzelfde schema als de vorige alinea. Bij verlies is Feyenoord uitgeschakeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *